- Totul despre cafea
- 0 likes
- 4791 vizualizari
Cafeaua verde - supliment cu efecte benefice
Cafeaua verde şi-a câştigat un loc binemeritat în obiceiurile zilnice ale iubitorilor de produse sănătoase. Oamenii de ştiinţă au cercetat îndelung cafeaua verde şi au descoperit efectele curative ale acesteia asupra organismului uman.
Cafeaua verde este obţinută din boabele fructului de cafea (Coffea), care nu au fost încă prăjite. Procesul de prăjire a boabelor de cafea reduce cantitățile de acid clorogenic. Prin urmare, boabe de cafea verde au un nivel mai ridicat de acid clorogenic, comparativ cu boabele de cafea prăjită. Acidul clorogenic din cafeaua verde este considerat a avea beneficii pentru sănătate. În primul rând, combinaţia de acid clorogenic şi cafeină stimulează arderea rapidă a grăsimilor, reglează metabolismul şi ajută la eliminarea kilogramelor nedorite.
Proprietăţile cafelei verzi nu se opresc, însă, aici. Acidul clorogenic reduce absorbţia de zahăr, scade glicemia şi riscul de diabet, ajutând şi la detoxifierea ficatului. În plus, antioxidanţii pe care îi conţine, în special polifenolii, luptă împotriva radicalilor liberi şi împotriva cancerului, întârzie procesul de distrugere celulară şi, astfel, îmbătrânirea este amânată.
Persoanele care consumă regulat băutura preparată din boabe de cafea verde măcinată nu vor avea probleme cu afecţiunile cardiace sau cu insomnia şi se vor bucura de un excelent tonic celebral. S-a dovedit şi faptul că este un dezinfectant natural, eficient în lupta cu viruşii şi bacteriile, având efecte antinflamatoare şi antiseptice.
Băutura din cafea verde măcinată, neprăjită şi neprocesată, are un gust plăcut în care se simt aromele intense de alune. Gustul şi aspectul preparatului din cafea verde crudă aduce mai tare a ceai, unul cu multiple efecte benefice.
La Gourmet Coffee Shop boabele de cafea Arabica verde sunt măcinate la rece, la temperaturi de până la 40 grade, pentru a le păstra intacte toate proprietăţile.