Cafea Decofeinizata Cuore di Columbia 1Kg
Cafea decofeinizata prin metoda Swiss Water Decaf, Single origin
Parfum: Floral, dulce; Aroma: Alune; Gust: Caramel (Crème brûlée); Retrogust: Ciocolata neagra
O cafea proaspat prajita, decofeinizata, provenita din inima Columbiei, cafea arabică pură, cultivată în zonă vulcanică, unde solul foarte bogat în minerale confera boabelor de cafea aroma tipica de alune, un corp bogat si aciditate delicata. Boabele de cafea columbiana din care am preparat cafeaua single origin Cuore di Columbia au clasificarea SUPREMO, care certifica dimensiunea si calitatea lor. Cuore di Columbia de la Gourmet Coffee este o cafea gourmet de specialitate cu aromă compactă, cu gust delicat de fructe caramelizate şi ciocolată. Are o aciditate ușoară și un retrogust puternic de ciocolată neagră.
Asiguram clientii care cunosc produsul Cuore di Columbia ca varianta decofeinizata prin metoda "Swiss Water Process" are acelasi gust si aroma.
Majoritatea proceselor de cofeinizare folosesc solvenți chimici, de exemplu acetatul de etil sau clorura de metilen, pentru a separa moleculele de cofeină din boabele de cafea verde. Aceste procedee nu sunt deloc sănătoase iar gustul si aroma cafelei fiind afectate.
Pentru cafeaua Cuore di Columbia Decofeinizata se foloseste metoda "Swiss Water Process", procedeu 100% natural, care are la baza doua principii - solubilitatea si osmoza.
In acest proces, boabele de cafea sunt introduse în apa cu extract de cafea verde, fără cofeină, cofeina, fiind hidrosolubila, trece din boabele de cafea in soluția apoasa, în timp ce aroma ramane in boabe. Boabele de cafea sunt uscate apoi la nivelul de umiditate optim. Procesul elvețian de decofeinizare are ca rezultat o cafea care conține doar 0,1% cofeină.
Extractul de cafea verde, saturat de cofeină, este prelucrat prin cărbune activ pentru a îndepărta cofeina, devenind astfel din nou fără cofeină și pregătit să fie folosit pentru un nou lot de cafea.
Cafeaua decofeinizata prin metoda "Swiss Water Process" isi pastreaza toate calitatile, inclusiv aroma.
Din Columbia a pornit revoluția cafelei fine! Încă din 1958, la solicitarea Federación Nacional de Cafeteros de Colombia, un creativ de exceptie, William Bernbach, a creat un personaj legendar, Juan Valdez, care ne spune de ce cafeaua Columbia Supremo este de neegalat. După mai bine de 60 de ani principiile s-au păstrat, aici se pune accent pe calitate, iar certificarea Columbia Supremo, vă garantează că ați ales o cafea deosebită.
Cafeaua Cuore di Columbia Decofeinizata de la Gourmet Coffee este prajita doar dupa ce dumneavoastra o comandati si este disponibila boabe sau in varianta de macinare pe care o solicitati.
S-a dovedit prin studii, teste si analize ca in urma procesului de prajire, in 3-4 saptamani, cafeaua isi pierde foarte multe dintre calitati si proprietati. De aceea se recomanda sa consumati cafea proaspat prajita.
Ambalată în cutie metalică vidată ce păstrează aroma pentru o perioadă lungă de timp şi după deschidere.