Cafea Panama Estrellas Special Reserve 250g
Single origin, cafea de specialitate
Parfum: Floral; Aroma: Portocale; Gust: ciocolată fină cu migdale, note dulci citrice și miere; Retrogust: ciocolată și caramel
Panama, locul celebru pentru canalul său și pentru pălăriile iconice, a început să fie apreciat și pentru cafeaua excepțională pe care o produce. Altitudinile înalte, influențele oceanului Pacific și ale oceanului Atlantic, solul vulcanic și umbra conferită de pădurile luxuriante, crează terroir-ul ideal pentru creșterea cafelei de foarte bună calitate.
Cafeaua de specialitate Panama Estrellas Special Reserve de la Gourmet Coffee provine de la ferma Cafe de Eleta, din regiunea Piedra de Candela. Pe plantațiile Eleta, situate la înălțimi intre 1200 -1500 m, se regăsesc cinci soiuri de cafea arabica - Geisha, Red Bourbon, Typica, Catuai și Caturra - fapt care, împreună cu tehnicile de prelucrare, conferă cafelei produse aici un gust unic, gourmet.
Clasificată cu înalta distinctie "Especialidad Grade", această cafea se numără printre cele mai prețioase din Panama. Adevărata calitate se conturează în detalii - maxim cinci boabe defecte în 300 g de cafea, un standard demn de admirație.
Când degustați Panama Estrellas Special, vă întâmpină cu un corp mediu și o aciditate delicată, toate perfect echilibrate. Parfumul subtil al ciocolatei cu migdale și tușele dulci de citrice și miere vă încântă simțurile, iar retrogustul plin dezvăluie note rafinate de caramel și ciocolată.
Această cafea excepțională, de specialitate, Panama Estrellas Special Reserve de la Gourmet Coffee, este prăjită doar după ce dumneavoastră o comandați și este disponibilă boabe sau în varianta de măcinare pe care o solicitați.
Experiențele științifice ne arată că aroma și esența cafelei se pierd în timp, așa că vă îndemnăm să savurați acest deliciu doar proaspăt prăjit. În fiecare înghițitură veți simți pasiunea și efortul ce stau în spatele acestei cafele excepționale.
Printre frunzișul bogat al pădurii tropicale, în vecinătatea rezervației naturale La Amistad International Park, un loc cu însemnătate universală, se ascunde inima plantațiilor fermei Cafe de Eleta. Acest loc remarcabil a fost recunoscut de UNESCO și încorporat în patrimoniul mondial. Dar povestea devine cu adevărat specială când descoperim că familia Eleta este motorul din spatele acestei cafele deosebite. Respectați și iubiți în întreaga comunitate, proprietarii au transformat Cafe de Eleta într-un etalon de cafea de specialitate, menținând în același timp un angajament profund față de mediu și comunitate. Pe aceste meleaguri, cafeaua este recoltată manual de către membrii populațiilor indigene Guaymí - Ngabe și Bugle, contribuind astfel la susținerea durabilă a comunității locale.
Familia Eleta nu se oprește aici. Împărtășindu-și dragostea pentru cunoaștere, au lansat proiecte de alfabetizare, contribuind la educația copiilor și părinților. De asemenea, au făcut pași hotărâți în eradicarea muncii copiilor. În timpul culesului, micuții angajaților se implică în activități educaționale, nutriționale, de sănătate și recreere, toate sprijinite generos de Cafe de Eleta. Plantațiile fermei Cafe de Eleta nu sunt doar locul unde se cultivă cafea de calitate superioară, ci și un exemplu viu de implicare autentică în creșterea comunității și protejarea mediului. Un angajament ce se simte în fiecare ceașcă de cafea de la Gourmet Coffee Shop, provenind dintr-o inimă ce bate pentru rafinament și omenie.
Cafeaua Gesha (Geisha), așa cum era cunoscută inițial, provine din regiunea Gesha - Etiopia și a fost adusă în America Centrală în anii 1950 sub numele de T2722, acesta fiind soiul pe care îl cunoaștem astăzi sub numele de Geisha panameză. Geisha este considerată o bijuterie în lumea cafelei de specialitate, recunoscută pentru delicatete, pentru aromele unice, de miere, de citrice, pentru textura catifelată și pentru gustul rafinat, complex.
Valoarea cafelei este confirmată de numeroasele premii câștigate în ultimii ani, fapt care a dus la o cerere foarte mare. Arbuștii de cafea Geisha au un randament scăzut, sunt dificil de cultivat din cauza sensibilității lor, iar aceste date corelate cu cererea mare fac din această cafea o raritate.