!-- Google Tag Manager --> Pastrarea cafelei - Gourmet Coffee Shop
 

Cafeaua are patru mari dușmani:

  • căldura,
  • lumina,
  • aerul
  • umiditatea

Modul în care țineți cafeaua este esențial pentru păstrarea ei proaspătă și bună de băut. Păstrarea cafelei în condiții care o expun la aceste elemente - căldură, lumină, aer, umiditate - va determina pierderea rapidă a aromei și a prospețimii.

Cutie cafea Gourmet Emotion

Cafeaua trebuie păstrată într-un recipient etanș. Vă sugerăm fie un recipient de sticlă, metalic sau din ceramică pentru a asigura o prospețime și longevitate optimă.

Cutiile metalice în care sunt ambalate cafelele noastre (din colecțiile Gourmet Blends, Dolce Nera, Cafele rare) sunt perfecte pentru a păstra cafeaua. Aceste cutii pot fi refolosite - dacă veți achiziționa ulterior cafea ambalată in pungi de hărtie sau de aluminiu.

Contrar anumitor credințe, cafeaua nu trebuie depozitată în congelator, deoarece înghețarea face ca umiditatea să extragă aromele naturale din cafea. Boabele de cafea sunt poroase și vor absorbi, de asemenea, arome nedorite din congelator.

Ținerea cafelei pe masă sau pe blatul bucătăriei, expusă la lumină directă sau indirectă, va pune în pericol prospețimea acesteia, în schimb plasarea cafelei într-un dulap întunecat, departe de lumină este ideală pentru o depozitare optimă.

Cafeaua boabe va rămâne, în mod normal, proaspătă o perioadă mai lungă de timp, comparativ cu cafeaua măcinată. Dacă doriți să păstrați o cantitate mai mare de cafea, păstrați întotdeauna cafea boabe și macinați doar cantitatea pe care o veți utiliza, atunci când intenționați să o utilizați.

Cafeaua măcinată este cel mai bine să fie consumată în două săptămâni de la cumpărare (cel mai bine ar fi în două săptămâni de la prăjire), în timp ce cafeaua boabe poate rămâne proaspătă până la o lună. Pentru o prospețime optimă, vă recomandăm să beți cafea proaspăt prăjită în acest inteval de timp.