Cafea Bolivia Guillermo Chuquimia 250g
Cupping scor: 87,5 puncte. Cafea sigle origin.
Parfum: Fructat (piersici și citrice); Aromă: Mandarine și lime; Gust: Caramel și lime; Retrogust: Fructat
Cunoscătorii experimentați ne recomandă să savurăm această cafea Bolivia Guillermo Chuquimia ca și cum am savura un vin fin - bucurați-vă de notele subtile, de nuanțele si de aromele delicate din fiecare înghițitură.
Arome și gusturi de mandarine, lime și caramel - se dezvăluie treptat și cresc în intensitate, retrogustul este plin - lung și dulce. Nivelul de prajire este mediu full city roast - potrivit pentru prepararea espresso, pentru V60 și pentru ibric.
Evaluarea Q Grading pentru calitatea cafelei: 87,5 puncte.
Crescător și producător de cafea single-origin microlot din Bolivia, Guillermo Chuquimia își dedică timpul pentru cultivarea, la peste 1700 m, de-a lungul versantului vestic al Munților Anzi, lângă Peru, a varietăților Arabica Castillo Columbia, care cresc în condiții 100% naturale. Recoltarea se face exclusiv manual, apoi cafeaua este spălată și uscată pe paturi africane, la soare.
Producția mica face din Bolivia un paradis pentru micro-loturi, fermele boliviene sunt mici afaceri de familie - fiecare membru este implicat în toate etapele de cultivare, astfel se asigura o calitate foarte buna a cafelei. Plantațiile de cafea din Bolivia sunt concentrate în zonele rurale din regiunea Yungas, în special în provincia Caranavi, la nord de orașul La Paz. Bolivia se mândrește cu cel mai periculos drum din lume, infamul Camino de la Muerte „Drumul Morții” care face legătura între regiunea unde creste cafeaua - Yungas și capitala - La Paz. A fost nevoie de 3 decenii și 10 guverne pentru a construi o autostradă, care funcționează din 2006, ocolind spre nord una dintre cele mai periculoase secțiuni ale vechiului Camino de la Muerte.
La magazinul Gourmet Coffee prăjim această cafea doar după ce dumneavoastră o comandați, pentru a-și păstra nealterate toate calitățile și beneficiile.