Cafea de Specialitate Bio Peru Raul Mamani Geisha Blend
Cafea de Specialitate Bio Peru Raul Mamani Geisha Blend

Cafea Bio Peru Raul Mamani Geisha Blend

Cafea bio, microlot; Cupping score: 85,5 puncte.

Parfum: Fructat (zmeura, fragi)Aroma: Portocale dulci si Caramel; Gust: Pepene galben, mango, miere; Retrogust: lung, proaspat - capsune cu tușe de grapefruit

Macinare
  • Boabe
  • Espresso
  • Ibric
  • Filtru / Chemex / V 60
  • French Press
In stoc
69,90 lei
Nicio taxa

 

Ne-am obișnuit să cunoastem cafelele după țară, regiune sau după ferma de origine - dar această cafea este personalizată cu numele omului care a cultivat-o, domnul Raul Mamani. Mica plantație de 10 hectare a familiei Raul Mamani se află în regiunea Puno, lângă lacul Titicaca din Peru, aproape de granița cu Bolivia. Plantația este certificată "Organic" și este recunoscută la nivel internațional pentru calitatea deosebită a cafelelor.

În 2010, una dintre cafelele Raul Mamani, a fost recunoscută de „People's Choice Award” drept cea mai bună cafea de specialitate la Târgul Internațional al Asociației Americane de Cafea de Specialitate (SCAA). În 2012 și 2015 cafeaua domnul Raúl Mamani a câștigat, în Peru, campionatul național de cafea de specialitate. În 2017 a obținut primul loc la premiul mondial de la Seattle – USA, iar în 2022, la campionatul mondial  de la Milano, s-a clasat pe  locul doi.

Cafeaua ecologică, Raul Mamani Geisha Blend, are în componență 90% cafea Geisha și 10% cafea Bourbon si are un cupping score de 85,5 puncte. Preparată, cafeaua bio Peru Raul Mamani Geisha Blend are o aromă proaspătă, ies in evidenta fructele exotice, pepenele galben și un strop de mango. Gustul dulce și fructat, cu nuanțe de miere și căpșuni, îți va încânta papilele gustative.

Geisha este considerată o bijuterie în lumea cafelei de specialitate, recunoscută pentru delicate, pentru aromele unice, de miere, de citrice, pentru textura catifelată și pentru gustul rafinat, complex. Cafeaua Gesha (Geisha), așa cum era cunoscută inițial, provine din regiunea Gesha - Etiopia și a fost adusă în America Centrală în anii 1950 sub numele de T2722, acesta fiind soiul pe care îl cunoaștem astăzi sub numele de Geisha panameză.

Valoarea cafelei este confirmată de numeroasele premii câștigate în ultimii ani, fapt care a dus la o cerere foarte mare. Arbuștii de cafea Geisha au un randament scăzut, sunt dificil de cultivat din cauza sensibilității lor, aceste date corelate cu cererea mare fac din această cafea o raritate. 

Datorită succesului cafelei Geisha din Panama, mulți fermieri de cafea din America de Sud și Centrală au început să plateze acest soi, printre ei se numara si domnul Raul Mamani.

Suntem încântați să avem această cafea gourmet în oferta noastră. La magazinul Gourmet Coffee prăjim această cafea bio doar după ce dumneavoastră o comandați, pentru a-și păstra nealterate toate calitățile și beneficiile.

Tara
Peru
Regiune
Puno
Ferma
Raul Mamani
Altitudine
1800 - 2000 metri
Soi cafea
90% Geisha BIO; 10% Bourbon BIO
Tip
Single Origin
Preparare recomandata
Espresso
Cantitate
250g
DNNEB250
Nou

Produse recomandate

Cumparate frecvent cu produse din ultima ta comanda

Livrare in easybox

sameday-easybox.png

Mai rapid si mai ieftin!

Produs adaugat in lista de dorinte