Pentru răspândirea băuturii din cafea şi popularizarea ei în Europa, trebuie să-i mulţumim Papei Clement al VIII-lea. La anul 1600, presat fiind de consilierii săi să denunțe cafeaua și să o numească „invenția amară al lui Satana“, din cauza popularității pe care băutura din boabe de cafea o avea în rândul musulmanilor, Papa Clement al VIII-lea decide ca mai întâi să guste din această băutură.

La degustarea cafelei Papa Clement al VIII-a a declarat: „băutura aceasta Satanică este atât de delicioasă încât ar fi păcat să lăsăm doar necredincioșiolor exclusivitatea” și a binecuvântat boabele de cafea.

Papa Clement

Astăzi suntem cu toţii mai veseli şi mai energici şi datorită cafelelor pe care le bem în fiecare zi. Dar, ca şi la 1600, la Vatican se beau cafele selecţionate de la cele mai bune ferme din America Centrală, Asia sau Africa.

Aşa este şi cafeaua din Puerto Rico, de la ferma San Pedro, fermă selecţionată pentru a fi furnizor al Vaticanului. Nu vă spunem cum, dar am pus şi noi mâna pe câţiva saci din această cafea deosebită. Fiind în cantităţi foarte limitate, este una dintre cafelele rare ale lumi, a cărei culegere se face exclusiv manual, iar imediat după recoltare, boabele sunt fermentate 24 de ore într-o manieră specială şi apoi sunt uscate în cadrul unui proces strict controlat, care reproduce condiţiile de uscare la soare.

Cafeaua specială single origin Puerto Rico - Hacienda San Pedro, prăjită de maestrul Gourmet Coffee Shop are un gust bogat, seducător, delicat. Uşor dulceagă, cremoasă, se distinge prin gustul fin de ciocolată, iar în retrogust se simt nuanţe de condimente. Este o adevărată cafea gourmet, care merită savurată măcar o dată în viaţă de orice pasionat de cafea.

Se poate comanda acum exclusiv pe Gourmet Coffee Shop!